Ueli der Pächter

Rendező: Franz Schnyder, Switzerland, 1955

Switzerland, 1955
Szenenphoto aus Ueli der Pächter, © Production Company


Színész és a csapat

Producer Praesens-Film AG, Zürich
Rendező Franz Schnyder
Forgatókönyv Werner Düggelin
Richard Schweizer
A bemutató után Jeremias Gotthelf [Novel]
Operatőr Emil Berna
Zeneszerző Robert Blum
Színész Hannes Schmidhauser [Uli]
Liselotte Pulver [Vreneli]
Emil Hegetschweiler [Joggeli, Glunggenbauer]
Hedda Koppé [Glunggenbäuerin]
Erwin Kohlund [Johannes]
Leopold Biberti [Hagelhannes]
Marianne Matti

Technikai információk
Kategória: Játékfilm
Technikai információk Formátum: 35 mm - Ratio: 1:1,37 - fekete-fehér film,Lenght: 115 minutes
Hangrendszer: mono
FSK ab 6 Jahren,
Szenenphoto aus Ueli der Pächter, © Production Company

Szinopszis (német)
Uli, der Knecht vom Bodenhof, ist eigenständiger Bauer auf dem Glungge-Hof geworden, begleitet und immer wieder auch beraten von Vreneli, seiner liebenswerten Frau. Sie ist es auch, die ihn vor dem Abgleiten ins blosse Gewinn- und Erwerbsdenken bewahrt. (3Sat Presse)

Vélemények (német): «Fortsetzung des dornenreichen Lebens der Jeremias-Gotthelf Figur Ueli. Dank höherem Budget noch ausladender und bildstärker inszeniert.» (tele 20/2008)
Szenenphoto aus Ueli der Pächter, © Production Company
Jegyzet (német): "Uli der Pächter" ist der zweite Teil der grossen, bildkräftigen Gotthelf-Geschichte, gedreht von Franz Schnyder 1955. In den Hauptrollen sieht man wieder das Traumpaar Hannes Schmidhauser und Liselotte Pulver. (3Sat Presse)

General Information

Ueli der Pächter is a motion picture produced in the year 1955 as a Switzerland production. The Film was directed by Franz Schnyder, with Hannes Schmidhauser, Liselotte Pulver, Emil Hegetschweiler, Hedda Koppé, Erwin Kohlund, in the leading parts.

Szenenphoto aus Ueli der Pächter, © Production Company
Szenenphoto aus Ueli der Pächter, © Production Company

Referenzen zum Film in anderen Datenbanken:

    Disclaimer
    A fenti információk nem teljes, de hogy az információt adatbázisunkban idején utolsó frissítés. Minden adat kutatott a legjobb tudásom és meggyőződésem, jogi követelések eredő hibás vagy hiányzó információk megjelenítése kifejezetten elutasítják. Mivel a jelenlegi ítélkezési gyakorlat az egyes országokban tehető felelőssé személy, amely a címeket, amelyeknek tartalma vagy büntető terjedt tovább is utalhat ilyen tartalmak és oldalak, ha nem tartalmazza egyértelműen ilyen felelősséget. A linkek alatt már kutatott a legjobb tudása és hite szerint, de nem tudjuk elfogadni semmilyen módon tartalmáért ezen oldalak és linkek már minden felelősséget. Mi biztosítja ezt a magyarázatot értelemszerűen minden országban és minden nyelven. Amennyiben külön jelölés, idézetek a rendes törvény, idézőjel a forrás hozzá. A szerzői jogok ilyen idézetek nem a szerzők. - Ueli der Pächter (1955) - KinoTV Movie Database (M)